• Ou Ming
  • Thursday, December 13, 2007

    in need of air

    Μόνο 2 εικόνες έχω για τον εαυτό μου σε σχέση με την αγάπη. Η μία έχει κίνηση, η άλλη είναι κάπως στατική. Εξωτερικά μιλώντας πάντα.

    Μερικές φορές με βλέπω να τρέχω από πίσω της. Να βιάζομαι να βγω στην εθνική και να έχω κολλήσει στις τρεις γέφυρες πχ., ή να τρέχω στην Συγγρού προσπαθώντας να αποφύγω τους βλάκες που όλο προσπερνάνε και δεν κάθονται σε μια λωρίδα, στην Καλλιρρόης που πάω γρήγορα μόνο από τα δεξιά αρκεί να μην πέσω πίσω από κανένα λεωφορείο, ή να προσπαθώ να αναπτύξω ταχύτητα σε αυτό το ηλίθιο κομμάτι από τη στροφή της Μεταμόρφωσης έως το Μαρούσι μέσω Πεύκης, που μου παίρνει ακριβώς όση ώρα πήρε το κομμάτι Φάληρο - στροφή Μεταμόρφωσης (η αττική οδός δεν υπήρχε ακόμα – άσε που κάνει και 2.75 για 1 χιλιόμετρο δρόμο). Αυτή την εικόνα την συνειδητοποίησα πέρυσι την πρωτοχρονιά πηγαίνοντας πάλι βιαστικά να πάρω τον Σ από το σπίτι του. Όσο και να αλλάζουν τα πρόσωπα (τα απρόσωπα είχα γράψει στο πρώτο draft – μου άρεσε το lapsus) και τα χρόνια, η γεύση είναι η ίδια: ένα μείγμα ενοχών, αδημονίας, και του αρώματός μου στο αμάξι. Φτάνω αλλά κάτι έχει ήδη ξεκινήσει. Το έχασα.

    Στη δεύτερη εικόνα που είναι πιο πρόσφατη είμαι σε ένα χωλ. Και περιμένω. Και συνήθως δε βγαίνει κανείς από το σαλόνι. Αφού βαρεθώ και φύγω, συνήθως ο οικοδεσπότης παίρνει τηλέφωνο για να πει πως ήμουν ίσως ένας από τους καλύτερους μουσαφίρηδες, με τη μεγαλύτερη κατανόηση, απίστευτη αίσθηση του χιούμορ, έφερα το καλύτερο δώρο, για την ακρίβεια με νιώθει τόσο κοντά του, σαν μέλος της οικογένειας, για αυτό κι άργησε άλλωστε, δεν κρατά τους τύπους με τους δικούς του ανθρώπους, με θέλει πάντα και ήταν πολύ κρίμα που δεν περίμενα λίγο ακόμα, ίσως να ξαναπερνούσα; (συνήθως δεν ξαναπερνώ, την άλλη φορά αφού έφυγα, έκανα μέρες να βγω σε κεντρικό δρόμο και να βρω ταξί, πού να μπλέκω πάλι τώρα;). Αλλά αυτό είναι άσχετο, το θέμα μας είναι το χωλ. Στην αρχή είναι φωτεινό, σκέφτομαι με χαρά τι να κρεμάσω στους τοίχους, μετά σκοτεινιάζει λίγο, ίσως να φταίνε και αυτά που έφερα και είναι στη μέση, δε μου τα είχε ζητήσει και κανείς, μου τα είχαν ζητήσει δηλαδή αλλά εμμέσως, και μετά είναι λίγο πνιγηρά, και μετά πιο πολύ κι αισθάνομαι σα θηρίο στο κλουβί. Φταίω που δεν άφησα την πόρτα πίσω μου ανοιχτή; μήπως αν φόραγα κάτι πιο χαμηλό; σίγουρα μου είχαν πει αυτή την ώρα; μήπως είναι στο μπάνιο; μήπως τους αιφνιδίασα; Μπα, απλώς δεν ήταν έτοιμοι. Γιατί με κάλεσαν τότε; Έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα. Move on.

    Σε ένα χωλ νομίζω είμαι πάλι. Πόση ώρα είναι σωστό να περιμένω αυτή τη φορά;




    17 Comments:

    Blogger Μαρκησία του Ο. said...

    Μου θυμισες πολύ την ιστορία του Κάφκα, Ενώπιον του Νόμου.
    (εντάξει άλλο θέμα, αλλά παρόμοια αίσθηση αναμονής)
    Μια αναμονή γεμάτη προσδοκία..μήπως συγχώρεσες τον οικοδεσπότη που σε άφησε να περιμένεις; και γιατί τα ερωτήματα είναι όλα στραμμένα σε σένα, μιλούν για δική σου ευθύνη; (σίγουρα μου είχαν πει αυτή την ώρα; μήπως είναι στο μπάνιο; μήπως τους αιφνιδίασα)

    Τέτοια ώρα τέτοια λόγια ενδεχομένως ;-)
    (μέχρι να πιάσει ο καφές)

    καλημέρα
    xx

    December 13, 2007 6:59 am  
    Anonymous Anonymous said...

    με συγκίνησες πολύ... αλήθεια λέω, τρέχει πάλι το ποτάμι... μπορώ να το κάνω πόστερ, φωτοτυπίες να το μοιράζω στους δρόμους σαν την samantha στο sex and the city?
    μπορώ να το στείλω σε κάποιον μήπως και καταλάβει? αλλά μάλλον αν μπορούσε να καταλάβει θα είχε ήδη καταλάβει και δεν θα με άφηνε κι εμένα στο χωλ. xxx

    December 13, 2007 10:10 am  
    Anonymous Anonymous said...

    ώπα παιδιά ψυχραιμία. αλλά ένα θα σου πώ. είναι μεγάλη αγένεια να κάνουν μια κιουρία , δεσποινίς να περιμένει. στην κρεβατοκάμαρα ίσως ναι, αλλά πολύ λίγο, γιατί αυτό εντείνει το πάθος. αλλά ποτέ στο χώλ ή στο σαλόνι. very very very rude......

    December 13, 2007 11:04 am  
    Blogger mourga said...

    axaxa
    mpika na grapsw ki egw kati sobaro kai mpike kai se sena o wwg kai mou xalase tin empneysi!
    ax
    nice one pali
    filia, se perimenw! (kai h zwh!)

    December 13, 2007 1:21 pm  
    Anonymous Anonymous said...

    Μάλλον μπαίνεις σε λάθος σπίτια! Αυτά που αξίζουν δεν έχουν χωλ, έτσι και να θες δεν μπορείς να περιμένεις εκεί.
    Maja

    December 13, 2007 2:49 pm  
    Blogger gsus said...

    συγνώμη για το άσχετο αλλά τόσο καιρό διαβάζω και σήμερα κατάλαβα το νικ σου. ni shi na guo ren?

    December 13, 2007 11:07 pm  
    Blogger Xilaren said...

    ti 8a kaname xwris esena, mikri markisia, na mas kata8eteis ti logotexniki / kinimatografiki version tou ka8e post! :)) den to exw diabasei to Enwpion tou Nomou, i'll have a look. oi erwtiseis ston eauto einai auto pou ginetai, to internal monologue, oxi auto pou "8a eprepe" na ginei kai nai, sigoura panta koitw prwta ston eauto mou gia tis apantiseis. im working on it :)
    oso gia ti sygxwresi exw tin entypwsi pws me rwtas gia kati allo pou den exei sxesi me to post. ligo parermineuses.

    the post was for u, little anonymous, i forgot/chose not to write it on the top. let's all forget satc, pls, ok?. and no, just keep walking till u find a taxi. u r on the main road, right?

    lady d, KIOURIA? hahaha!!! alla apofasise, kyria i desponis? (btw, molis vgika apo ena workshop abt gender quotas in elections kai ta 2 trita twn - morfwmenwn, ka8igitwn sta columbia kai EUI- antrwn eirwneuontan tin omilitria! depressing! eutuxws ypirkse ena agglaki pou gyrise kai eipe: is it me or is there a huge dinosaur in the room? this argument was son 20 yrs ago, gentlemen! auta, pou 8es kai na gyriseis ellanta tromara sou! (sorry, asxeto!)

    Ax, plakwse kai o Jean Chretieeeeen! ola edw plirwnontai mikri mou mourga...:P hasta muy pronto!

    mallon. alla den pisteuw sta aksizoun/ den aksizoun. ola einai se ena ba8mo 8ema timing, de ftaiei (100% toulaxiston) kaneis, oute o oikodespotis...

    Xilaren! ni hao!

    December 14, 2007 2:06 pm  
    Blogger Μαρκησία του Ο. said...

    Απλώς την ανέφερα τη συγχώρεση, δεν εννοούσα ότι μιλάς για αυτό :)

    με τις ερωτησεις στον εαυτό, δεν εννοούσα οτι αναζητάς τις απαντήσεις στον εαυτό σου (προφανώς εκεί στρεφόμαστε όλοι κατά κόρον :) αλλά ότι είναι σχεδόν κατηγορίες προς τον εαυτό σου - θεωρείς ότι εσύ έχεις σφάλλει, αναρωτιέσαι αν εσύ έκανες κάτι λαθος και όχι εκείνος που σε κάλεσε και σε άφησε να περιμένεις.

    Εν ολίγοις, συννενοηθήκαμε! ;-)

    και την επόμενη φορά να έχεις διαβάσει την ιστορία, θα σε εξετάσω! :-Ρ

    xx

    December 14, 2007 4:35 pm  
    Anonymous Anonymous said...

    A famous movie critic once told a friend that the latest movie that he watched was 7 minutes too long. The friend, perplexed by the figure asked him how he arrived at this conclusion. And the critic said
    "because that's when my ass started to squirm".

    And that's when you get up and leave.

    :)

    December 14, 2007 4:41 pm  
    Blogger Ιφιμέδεια said...

    Το ερώτημα του ποστ είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα έλεγα, εγώ΄που όλο ψάχνω συνταγές και που δεν τις εφαρμόζω ποτέ, να περιμένεις μόνο τόσο δεν αρχίζεις να αισθάνεσαι άσχημα, αμήχανα, κλπ. Και μην αρχίζεις με το να δικαιολογείς πάντα τους οικοδεσπότες...

    Ελπίζοντας να έπιασα το νόημα...

    December 15, 2007 10:46 pm  
    Blogger on_a_sunbeam said...

    Μου άρεσε το until my ass starts to squirm του passenger :) ή μπορείς απλά όταν βαρεθείς να περιμένεις να πάρεις πρωτοβουλία και να μπουκάρεις στο κυρίως σπίτι και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει!

    anyways, bad timing sucks :(

    December 16, 2007 7:11 pm  
    Blogger ceralex said...

    Όση ώρα χρειάζεται για να συνειδητοποιήσεις οτι ο χρόνος που περιμένεις σε τρέφει με σκέψεις που μπορούν να γεμίσουν σελίδες σαν και αυτή...

    Καλώς σας βρήκα!

    December 17, 2007 1:03 am  
    Blogger Xilaren said...

    good one, passenger. perhaps, my problem is that i have never left a cinema in my life (ok, only once at a renoir film but i was really ill) even when the film sucked. and i don't mean it metaphorically. hm

    σας ευχαριστώ πολύ κυρίες μου. η σκέψη μου είναι πολύ κοντά στης sunbeam. δε σας κρύβω πως όταν το έγραφα νόμιζα πως έκλεβα και πως ήμουν ήδη στις σκάλες. τώρα δεν ξέρω πάλι.

    welcome ceralex!!! καλά γραψίματα και thanks for the comment

    December 17, 2007 10:24 am  
    Anonymous Anonymous said...

    15 λεπτά μάξιμουμ.


    Καλά να περάσετε κι εσείς.

    December 18, 2007 5:43 am  
    Blogger on_a_sunbeam said...

    go for it girl!!

    and good luck :)

    December 18, 2007 10:22 am  
    Anonymous Anonymous said...

    ha! se vlepo pali me to autokinito na kinigas to proto "modelo agapis".

    to gaitanaki synehizetai..

    vroum....

    December 18, 2007 5:46 pm  
    Blogger Xilaren said...

    mersault, se perimena giati ksereis apo eksiswseis. mercimersault

    ;), sunbeam

    σ, ha! as always with your vote of confidence, great, thanx!

    December 18, 2007 5:57 pm  

    Post a Comment

    << Home