• Ou Ming
  • Friday, January 30, 2009

    Την τελευταία φορά που είδα την Κανέλλη ήταν σε ένα παράθυρο να ωρύεται πως δεν μπορούμε να βάζουμε όλους τους νέους που συμμετέχουν στις πορείες στο ίδιο τσουβάλι καθότι δεν είναι όλοι ίδιοι: υπάρχουν και οι ταξικές διαφορές. (ούτως ειπείν γόνοι εργατών και αγροτών έχετε δικαιώμα στη διαμαρτυρία καθώς και την έγκριση του ΚΚΕ ότι η διαμαρτυρία σας είναι γνήσια, οι υπόλοιποι τον πούλο)

    Ήταν οι μέρες που η παρακολούθηση των νέων από την Ελλάδα έρχοταν με τον κίνδυνο ανευρύσματος, είτε λόγω Πρετεντέρη, είτε λόγω Λιάνας , είτε λόγω όλων των υπολοίπων. Κάθε φορά τη γλίτωνα, αντί για ανεύρυσμα, πάθαινα βαθιά κατάθλιψη. Μετά σταμάτησα να βλέπω ειδήσεις, έμεινα παρέα με τη θλίψη μου.

    Όταν την ξαναείδα σήμερα στις ειδήσεις των 10μμ στο BBC, τρόμαξα. Πριν προλάβω να το συνειδητοποιήσω, είχε πάρει σαφή θέση στο θέμα του ρεπορταζ (το ευρώ και η οικονομική κρίση στις χώρες PIGS, ie. Portugal, Italy, Greece, Spain... - yes, seriously!). Δεν πρόλαβα να συγκρατήσω το σύνολο των λαϊκισμών της, παρά μόνο το ότι όλες οι εταιρείες έχουν φύγει από την Ελλάδα και έχουν πάει στη Μαλαισία και αυτό λόγω της έντονης αμερικάνικης προφοράς της στην τελευταία λέξη (Μαλέηζια!). Παρεμπιπτόντως, κάτι τέτοια λέει εδώ και το BNP, οι βρετανοί εθνικιστές. Δεν πρόλαβα να συγχυστώ, το BBC είχε κάνει το θαύμα του. Κάτω από την εικόνα με τη Λιάνα και φόντο τη στέγη του Καλατράβα, έγραφε με έντονα γράμματα το όνομά της: George Paraschakis. George who?

    0 Comments:

    Post a Comment

    << Home