• Ou Ming
  • Thursday, February 23, 2006

    LA BIBLIOTHEQUE

    Χιονίζει από νωρίς. Ψιλό χιόνι, ως συνήθως, δεν πρόκειται να το στρώσει αν συνεχίσει έτσι.


    Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει δουλειά από τη British Library, κάτι ιστοριογραφικές λεπτομέρειες για τους Argentinean caudillos, μία λεπτομέρεια για έναν Βέλγο νομοθέτη της Ουρουγουάης... τελικό (;) φινίρισμα στο κομμάτι. Αν βρω χρόνο να θυμηθώ να κοιτάξω και κάτι στην Encyclopédie… Μου αρέσει πολύ η BL, συχνά κάνει κρύο, ειδικά στο βάθος του Humanities 1, όλοι οι ξένοι ερευνητές παραπονούνται, η ευγενική απάντηση των υπευθύνων συνήθως είναι: «ναι, το ξέρουμε αλλά εάν ανεβάσουμε τη θέρμανση μετά έχουμε παράπονα ότι κάνει πολλή ζέστη». Οπότε παγώστε! Έχουν ένα δίκιο πάντως και αν όχι για τίποτα άλλο, τουλάχιστον για οικολογικούς λόγους, καλύτερα έτσι. Να θυμηθώ μόνο να πάρω κανένα κασκολ.


    Η προοπτική της βιβλιοθήκης με έκανε να σηκωθώ πιο εύκολα από το κρεβάτι. Αν ήταν να πάω στο γραφείο, θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Ίσως να αποφάσιζα ότι αυτή η μέρα ενδείκνυται για teleworking.(το word υπογραμμίζει τη λέξη ως λανθασμένη. Προτείνει αντ’αυτού teleporting! Σωστό και αυτό!)


    Φεύγω λοιπόν κι ας χιονίζει. Με λίγη τύχη, όταν μετά απο 7 ώρες αποφασίσω να βγω από τη βιβλιοθήκη, όλα θα είναι κάτασπρα, King’s Cross, St Pancras όλη η Euston, μέχρι πέρα καλύπτοντας όλο το Λονδίνο. Οι ηλικιωμένοι readers θα βρούν κατάλυμα στο απέναντι ξενοδοχείο, το οποίο όμως θα είναι ήδη γεμάτο απο commuters που ξέμειναν στο Λονδίνο. Εγώ θα περάσω τη νύχτα στην King’s Library, στον γυάλινο πύργο που βρίσκεται στη μέση του κτιρίου. Εκεί φυλάσσονται όλα τα βιβλία που συνέλεξε ο King George ο τρίτος. Πάντα νιώθω ότι με κάτι με τραβάει να μπω σε αυτή τη γυάλα. Πάντα αναρωτιέμαι πώς θα τα καταφέρω. Ένας απλός επισκέπτης δεν μπορεί να μπει εκεί για να διαβάσει, πρέπει να παραγγείλει τα βιβλία και θα του τα φέρουν στην αίθουσα των σπάνιων βιβλίων και μουσικής. Σήμερα όμως δε θα υπάρχει άλλη λύση, η βιβλιοθήκη θα είναι γεμάτη από αποκαμωμένους αναγνώστες, ξαπλωμένοι εδώ και εκεί, τα ασπρογάλαζα powerbooks για προσκεφάλι. Εγώ θα καταλύσω στην King’s Library, στον τελευταίο όροφο, ψηλά.

    2 Comments:

    Blogger amvro said...

    irene μου δεν το στρώνει με τίποτα i am afraid


    just bitterly cold today

    February 23, 2006 3:24 pm  
    Blogger Nick D said...

    Exei pantws kati apo Name Of The Rose to scenario pisteyw... :) Love it!

    February 24, 2006 2:09 pm  

    Post a Comment

    << Home