• Ou Ming
  • Wednesday, August 01, 2007

    όλα έρχονται σε όποιον δεν περιμένει

    Τιμές συζητήσιμες

    Αν το μπλογκ ήταν παιδί μου, θα το είχα αφήσει εδώ και καιρό στα σκαλιά κάποιας εκκλησίας ή, όπως σωστά παρατηρήθηκε, κάποιου βιομηχάνου. Το ίδιο ισχύει λίγο πολύ και για τις περισσότερες πρώην αγαπημένες συνήθειές μου. Ακόμα και η τελετουργική ανάγνωση της σαββατιάτικης εφημερίδας περιορίζεται σε μηχανική πράξη, κλεφτά στο λεωφορείο ή στον καναπέ, πηδώντας στα γρήγορα τα πολιτικά, αφήνοντας στην άκρη το ένθετο των βιβλίων, αυτά που πάντα διάβαζα πρώτα. Το γεγονός αυτό δε με προβληματίζει πάντως ιδιαίτερα.

    Από τις συνήθειες που τηρώ ευλαβικά φέτος το καλοκαίρι είναι αυτό της απολέπισης. Όχι σε ψυχαναγκαστικό Gattaca στυλ, αλλά σε στυλ spa/ετοιμάζομαι-για-διακοπές/I wanna be all buffed up. Το body scrub έχει ένα ελαφρύ άρωμα αμυγδάλου, μία εκπληκτική μυρωδιά, και κάτι άλλο, μου φτιάχνει τη διάθεση. Παρατηρώ πως στο καπάκι λέει Mediterranean Sensation: almond, olive, pistachio. Αυτοί οι Άγγλοι και η Μεσόγειος, απελπισία…

    Διαβάζω ακόμα ένα τεράστιο βιβλίο. Εκτυλίσσεται στην Αλεξάνδρεια, η πόλη παίζει πρωταρχικό ρολό και τον πρώτο καιρό σε κάθε δεύτερη σελίδα αναθεμάτιζα σκεπτόμενη πως θα πρέπει να τρίζουν τα κόκαλα του E. Said στον τάφο με τόσα στερεότυπα. Στην 300η σελίδα πλέον με έχει συνεπάρει, έχει στιγμές τρομερής διαύγειας και δεν μπορώ χωρίς μερικές σελίδες ημερησίως…

    Τέλος, ακούω τη μουσική μου. Αναρωτιέμαι που συσσωρεύτηκαν τόσα GB στο σκληρό, ήταν ένας πλούσιος χειμώνας. Για μέρες άκουγα στο repeat το καλοκαιρινό μου mixed cd από τον D. Mία μέρα, αν ξαναρχίσω να γράφω, πρέπει να γράψω για κείνον, πόσα πολλά μου έχει μάθει, για τις ωραίες βόλτες που κάνουμε και εκείνο το bus ride μέσα στη νύχτα από το Southbank ως το Stoke Newington, ο καθένας με ένα ακουστικό στο αυτί να με ξεναγεί στο όμορφο, μαύρο mp3-όφωνο του, το πιο αλλοπρόσαλλο playlist ever. Λίγο ήθελα να βγάλω ένα κομμάτι χαρτί και να σημειώνω. Το πρόσφατο cd είναι για μας όλους που περιμένουμε. Λέγεται καλοκαιράκι έλααα. Αυτό απαντά knowingly πριτς!

    Η διαδικασία είναι σαφώς πολύ χαζή, το να περιμένεις το καλοκαίρι δατ ιζ. Ειδικά όταν έχεις φάει παραπάνω από το μισό, τα μικρά αγοράζουν τις καινούριες σχολικές στολές και το Zara έχει βάλει ήδη τα χειμερινά. Για την ακρίβεια είναι χαζό να περιμένεις το οτιδήποτε: τις διακοπές στο νησί (νησί = όπου κι αν είναι αυτό), την έμπνευση, το motivation, πράγματα να συμβούν, ανθρώπους να έρθουν. Το ήξερα αλλά το κατάλαβα καλύτερα γυρνώντας από την Αντίπαρο στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Λίγες μέρες μετά, με το ελαφρύ μου μαύρισμα και τα πέδιλα σε πείσμα της βροχής συνειδητοποίησα πως τελούσα εν ταραχή, κυρίως ψυχολογική. Προσπαθούσα να διαβάσω το πάτερν των πραγμάτων: περίμενα το καλοκαίρι και αυτό μου έφερε ακόμα μια φωτογραφία αγοριού που το πήρε ο ύπνος μπρούμυτα στην αμμουδιά; Άλλο ένα καλοκαίρι που ίσως η Αντίπαρος αποδειχθεί το νησί του προαναγγελθέντος (ερωτικού) τίποτα; Τα πράγματα επαναλαμβάνονται; Είναι γενετικώς αδύνατο να είμαστε ειλικρινείς στα ξεκινήματα; Εγώ κάνω κύκλους; Κουταμάρες. Δεν υπάρχει πάτερν, παρά μόνο στη συμπεριφορά μου. Οπότε το άφησα κι αυτό και σταμάτησα να περιμένω. Από τότε περνώ καλά. Ανυπομονώ μόνο λίγο για τη θάλασσα, μόνο αυτό.

    Σταματώ να περιμένω. Και πηγαίνω εγώ. Αγκαλιές, φιλιά και λέξεις θα είναι επίσης εκεί αλλά από μόνα τους.

    φα σολ




    Και τα δύο μέλη του παρόντος μπλογκ έφυγαν πριν λίγες μέρες και θα γυρίσουν λίγο πριν το Σεπτέμβρη. Αθήνα, Αργοσαρωνικός, Κυκλάδες, λίγη από δυτική Ελλάδα.
    Ελπίζω να είναι όμορφα, όπως όταν είμαστε μικροί και είμαστε jedis, quand on s'électrocutait souvent lorsqu’on s’embrassait un peu trop longtemps.






    Labels:

    13 Comments:

    Blogger enteka said...

    (καλά να περάσετε!)

    :):)

    August 01, 2007 1:24 pm  
    Blogger Μαρκησία του Ο. said...

    Δεν θα σε πετύχω πουθενά;;
    αλίμονό σου!!! ;-ΡΡΡ

    have fun sweetie
    XXXX

    August 01, 2007 1:53 pm  
    Blogger Aντώνης said...

    Έλα τώρα που θα σε πάρει από κάτω...Γυρίστηκε κι η Μανταλένα στην Αντίπαρο κι εσύ μου το παίζεις μελαγχολία! Άλλος με τη βάρκα μας;;;

    August 02, 2007 6:30 pm  
    Anonymous Anonymous said...

    Ξέρεις που είναι το μαγαζί; Θέλω να πουλήσω μισή ντουζίνα ποίηση μυρωδάτη :)

    August 03, 2007 12:00 am  
    Blogger on_a_sunbeam said...

    the best things happen when you least expect them! kala na peraseis :)

    August 03, 2007 11:35 am  
    Blogger Xilaren said...

    merci mon onze! ki esy!

    μαρκιζ, φαγώθηκες πια!

    α, ναι, καλά, δεν τίθεται θέμα... έτσι, κουβέντα να γίνεται.

    βιβλιοπωλείο αρόδο στην αντίπαρο, με ιδιοκτήτη φοβερό και τρόμερο.

    hey, sunbeam!!! you too!!!!

    August 05, 2007 7:08 am  
    Blogger mourga said...

    ante! akoma na gyrisete????
    :)

    August 16, 2007 1:38 pm  
    Blogger Xilaren said...

    in a week babe!!! ;)

    August 17, 2007 11:40 am  
    Blogger mourga said...

    ouf
    tha gyriseis mayrismeni!
    edw eimaste oloi mauroi (sthn psyxh) apo th synnefia...
    kalh synexeia:))))))))

    August 20, 2007 12:09 pm  
    Blogger Aντώνης said...

    Έχει έρθει κάτι καλό και σε έχουμε χάσει? Το εύχομαι και δεν σε ψάχνω αν είναι έτσι :)

    August 20, 2007 2:13 pm  
    Blogger mourga said...

    to sou kou ti kanete dears? exei kai karnabalaki:)

    August 22, 2007 6:13 pm  
    Blogger Xilaren said...

    μαυρισμένη όντως, το σουκου ελπίζω να είμαι εδιμβούργο αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο. να μιλήσουμε, πρέπει να σε δούμε, θα μας φύγεις, δεν μπορώ άλλο τους λονδρέζικους αποχαιρετισμούς, εκεί που λες ότι γνώρισες έναν καλό άνθρωπο γμτ ... μπούρου μπούρου (continues talking to self)

    πού τέτοια τύχη αντωνάκη μου! back with a vengeance!
    φιλί

    August 22, 2007 10:57 pm  
    Anonymous Anonymous said...

    Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
    Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
    URL : www.siopi.gr
    Γεια....

    March 04, 2008 1:07 pm  

    Post a Comment

    << Home