• Ou Ming
  • Tuesday, March 03, 2009

    21 χωρίς αναστολή

    Στο λύκειο ο Κουσουρής με κούραζε. Τον θεωρούσα πάντα too much. Βρισκόμενη με περίσσιο ιδεαλισμό ξαφνικά σ'ένα σχολείο 1000 ατόμων όπου στις εκλογές για το δεκαπενταμελές κατέβαινες σχεδόν με ψηφοδέλτιο, ο ίδιος και κάποιοι άλλοι συμβόλιζαν για μένα την απόλυτη απομυθοποίηση της πολιτικοποίησης αφενός και (μιας αφηρημένης εικόνας) της αριστερής ευαισθησίας γενικότερα. Μετά από λίγα χρόνια, τον ξαναπέτυχα στις συνελεύσεις της φιλοσοφικής όπου η γνώμη μου δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το επεισόδιο του '98 στην Ευελπίδων με τάραξε τόσο που έκανα μέρες να ηρεμήσω και να το πιστέψω. Αφού συνήλθε, δεν ξανάκουσα για αυτόν αλλά χάρηκα όταν είδα αυτό πριν 10 μέρες. Συγκινήθηκα ίσως λίγο, για άσχετους με το επεισόδιο λόγους. Ο ίδιος μου φάνηκε πολύ αλλαγμένος, ο ρυθμός της ομιλίας του να έχει πέσει, η εκφορά του λόγου του όμως να παραμένει ίδια.

    Διαβάζοντας τα σημερινά δεν ξέρω ποια είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα: το επεισόδιο αυτό καθ'αυτό; το ότι η αστυνομία έκανε την πάπια; το ότι μετά από τόσα χρόνια ο Ανδρουτσόπουλος ακόμα διατείνεται πως δεν ξέρει και δεν είδε; Τι ακριβώς έχει να φοβηθεί ένας αθώος; Την τηλεόραση;

    Όσο για τα ΜΜΕ, ας προσποιηθούμε όλοι ακόμα μία φορά πως ο θάνατος του Γρηγορόπουλου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

    5 Comments:

    Blogger Rakasha said...

    Ως γνωστόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με κοινωνικώς κακοποιά στοιχεία. Τα καημένα τα Golden Boys είναι μόνα κι ανυπεράσπιστα, δεν έχουν διασυνδέσεις με κανένα.

    March 03, 2009 10:37 pm  
    Blogger Xilaren said...

    με κάνενα....

    March 06, 2009 8:45 am  
    Blogger gasireu said...

    χμμ τρομερό
    ''..που εμφανίζονταν σαν φανατισμένοι πολίτες...''
    δεν βλέπω δυστυχώς καμιά τρομερή πρόοδο ή λαϊκίζω τώρα δημιουργώντας την εντύπωση ότι το κράτος δικαίου είναι μάλλον μια εντύπωση;

    March 09, 2009 9:19 pm  
    Blogger Xilaren said...

    μπα, απλώς δεν υφίσταται

    March 11, 2009 10:18 pm  
    Anonymous Anonymous said...

    pantws egw sthn filosofikh to mono pou eblepa ston kousourh htan enan seriously disturbed fascist kopano - kai fusika kai den dikaiologw to ksylo pou efage, gia osous biastoun na to skeftoun - apla tolmw na pw thn alitheia mou, oti dhladh eixa euxithei polles polles fores na mporousa na tou dwsw mia, mpas kai hremhsei kai mathei na akouei (pragma adynato, gia ton sygkekrimeno, ektos isws meta apo polla polla xronia psychotherapeias).

    March 13, 2009 1:20 pm  

    Post a Comment

    << Home