• Ou Ming
  • Sunday, March 04, 2007

    bad milk

    Σκεφτόμουν πάλι εκείνους τους ανθρώπους που σου απορροφούν ενίοτε όλη την ενέργεια. Δεν το θέλουν και δεν το θέλεις ούτε και εσύ αλλά κάτι οι συνθήκες, κάτι η μεγάλη αδυναμία που τους έχεις, μετά από λίγη συναναστροφή μαζί τους, αισθάνεσαι εξαντλημένος και κενός. Ίσως φταίει πως προσπαθείς πάρα πολύ να τους ακούσεις με προσοχή, ίσως το ότι ζητούν συνεχώς κάτι, το σίγουρο είναι πως μετά από οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους θες να πέσεις σε βαθύ ύπνο ή στον καναπέ του ψυχαναλυτή. Ή και στα δύο ταυτόχρονα.

    Οι "εξαντλητικοί" άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που σου αφήνουν το άδειο μπουκάλι στο ψυγείο (το έχουμε δει και αυτό) αλλά αυτοί που ανοίγουν το δεύτερο σου μπουκάλι χωρίς να έχουν τελειώσει το πρώτο. Συχνά νομίζω πως το κάνουν από αφηρημάδα. Αλλά τείνω να πιστέψω πως δεν είναι αυτός ο λόγος. Μάλλον είναι από την όρεξη τους για το καινούριο. Και το φόβο του αλλοιωμένου. Αλλά πόσο πια να έχει χαλάσει ένα γάλα 3 ημερών; Στην εποχή μας η παστερίωση κάνει θαύματα.

    Labels: ,

    3 Comments:

    Blogger gorki75 said...

    A ver si nos vemos ahí, θα είμαι από την τετάρτη μέχρι το σάββατο

    March 04, 2007 10:52 pm  
    Blogger mindstripper said...

    Εγώ το έχω σκεφτεί κι αλλιώς. Ότι πάνε για το δεύτερο μπουκάλι όχι από αφηρημάδα, αλλά από μία αδιαφορία που τους έχει γίνει τρόπος ζωής. Η αίσθηση του "εξαντλώ" δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο αυτή του "καταναλώνω". Ίσως από ανασφάλεια και φόβο μη μείνουν με το μπουκάλι άδειο (λες κι αυτό είναι κακό).

    Όχι ότι δεν υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να κάνουν τον γύρο των μπουκαλιών του κόσμου σε 40 μέρες, αλλά αυτή η κατηγορία είναι good milk. :-)

    Εγώ πάντως σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, παίρνω το γάλα μου και αποχωρώ. ;-)

    March 06, 2007 7:25 am  
    Blogger Ιφιμέδεια said...

    Κάποτε χαλάει και το γάλα το παστεριωμένο, κάποτε βαριέσαι να τελειώνεις πάντα εσύ το πρώτο μπουκάλι κάποτε ξινίζεις και εσύ με αυτούς τους ανθρώπους.
    I feel your pain.

    March 06, 2007 3:26 pm  

    Post a Comment

    << Home